VOA リスニング

VOA Learning English 221218

A Way to Speed Up Composting Process

この記事は VOA Learning English のウェブサイト( https://learningenglish.voanews.com/)の記事と問題を使用しています。
引用元の記事はこちらです。
A Way to Speed Up Composting Process

このコンテンツには最後に日本語訳があります。

このコンテンツを使ったディクテーション学習もできます。

記事の概要

今回取りあげる VOA Learning Englishに掲載された記事は、 コンポスト(堆肥)化の過程をどのように加速するかという方法に関する話題です。
このコンテンツには理解力を測るクイズがあります。

学習の例

まずはスクリプトを見ないで音声を聞きましょう。クイズがある場合は、音声を聞いたあとにクイズに挑戦することで、理解度をはかることができます。

そのあとに、スクリプトを見ながら音声を聞き、どこが聞き取れなかったのかを確認しましょう。

音声を聞きながら少しあとからマネをするシャドウイングも効果的です。

VOA Learning English の音声はゆっくりはっきり読まれますので、シャドウイングには最も適した素材です。音声のスピードを速くすることもできますが、英語の発音、イントネーション、間の取り方を学ぶことでリスニングだけではなく、スピーキングにも大きな効果が期待できますので、最初の何回かはそのままの音声でシャドウイングを試してみてください。

では、下の『再生』ボタンを押して、音声を聞きましょう。

「再生」を押すと出現するプレイヤーは, ボタンで読み上げスピードを調整できます。

プレイヤーの ボタンを押すことでリピート再生します。
音声が遅すぎると感じる場合は ボタンを押して速度を上げて聞いてください。ナチュラルスピードよりも少し遅くなる程度に速度調整しています。


この記事には一分間に読む速さ(WPM)を調節した速読訓練ができます。速読訓練をする場合はボタンを押してください。


この記事には理解度をはかるクイズがあります。クイズをする場合はボタンをおしてください。 


VOAニュースのイメージ画像
(本ページの画像ならびにOGP画像はCC0 またはパブリックドメインのものを使用しております。)

From VOA Learning English, this is the Health & Lifestyle report.

The key to healthy plants is healthy soil. And the best way to improve soil is by using compost.

Compost is decayed, or broken down, organic matter used as fertilizer. It helps heavy clay soil drain water. And it helps loose sandy soil keep water. Compost gives off nutrients and microbes to feed plants and increase their energy. It also decreases the need for traditional fertilizer.

But homemade compost takes time and effort. You must turn it around often to give it oxygen. And you must keep it wet -- but not too wet. Also, compost can take up to a year to make.

Now there is an easier and faster way to compost.

Bokashi is a composting method that uses microorganisms to break down organic matter. Made in Japan in the 1980s, bokashi replaces the oxygen-fueled decay process with fermentation. In other words, an enzyme breaks down the organic matter.

With this method, you can have compost ready to use in as little as 10 days. Plus, the process creates a product that has more nutrients than traditional compost.

Traditional composting is usually done outdoors. But Bokashi composting can be done in a small, indoor space.

The only equipment needed is a 19-liter container with a spout and tight-fitting top. To start the fermentation process, you need a bag of inoculant or microbes. Bokashi inoculants usually contain wheat bran, wheat germ, or sawdust. To get started, you can buy a kit with supplies or research how to do it yourself.

Add kitchen waste, such as vegetables skins and eggshells, to the container in five-centimeter layers. Put a small handful of inoculant over each layer as you go. Put the lid on tightly between additions. You might cover the layers with a plate or plastic wrap before closing the container to reduce oxygen.

When the container is full, take the liquid from the spout every couple of days. Put about five milliliters of that “compost tea” into about one liter of water.

Then put the highly nutritious liquid on garden or houseplant soil. Be sure to not put it directly on leaves or flowers. And use the liquid within a day or so of collecting it.

Meat and dairy food leftovers are not put into traditional compost. It does not get hot enough to kill harmful bacteria and parasites. However, these types of food waste can be added to the bokashi container. The microorganisms in the bokashi container will destroy any germs in the animal products.

Ingredients should be added and the top put back on quickly. You want to avoid too much oxygen getting into the container.

The tightly closed container should not give off any smells into the room. But you may notice a sweet-and-sour smell when the lid is opened. This is normal.

A bad smell, however, means that something has gone wrong.

If you smell a rotting-egg odor or if dark-colored mold is seen within the container, try adding more inoculant. If the situation is not better within a couple of days, throw away the material. Clean the container well and start over.

When the fermentation process is complete — in as little as 10 days — the resulting organic matter will still look like the original material. But it will decompose quickly. It can be buried in holes in a new garden bed at least two weeks before planting. Be sure to cover the compost completely with soil.

You can also add the material to the center of a traditional or worm composting bin or pile. Mix well with the contents and everything will break down more.

The idea of creating “pre-compost” only to add it to a traditional compost pile might seem strange. However, consider this: adding bokashi-decomposed ingredients will save you many months. It offers you a fast track to finished compost.

If you do not have a traditional compost pile, you can finish your bokashi compost by digging a hole and burying the material in one place in your garden. After two weeks, you can dig up what you need and use it as you would regular compost.

But be careful that the bokashi material is safely away from plants. Take care to avoid direct contact with roots. The fermented product is very acidic and will burn the plants.

For the same reason, this fermented compost should not be used as mulch unless it has been additionally composted using traditional methods.

And that’s the Health & Lifestyle report.

I’m Anna Matteo. And I’m Dan Friedell.

Jessica Damiano writes regular gardening columns for The Associated Press. Anna Matteo adapted this story for the VOA Learning English.

Words in This Story

compost – n. a mixture that consists largely of decayed organic matter and is used for fertilizing and conditioning land

decay – v. to go through or cause to go through decomposition

fermentation – n. chemical breaking down of a substance (as in the souring of milk or the formation of alcohol from sugar) produced by an enzyme and often accompanied by the formation of a gas

enzyme – n. any of various complex proteins produced by living cells that bring about or speed up reactions (as in the digestion of food) without being permanently altered

spout – n. a projecting tube or lip from which a liquid (such as water) issues

inoculant – n. material used for inoculation

kit – n. a set of tools

bin – n. a box, frame, crib, or enclosed place used for storage

fast track – n. a course leading to rapid advancement or success

mulch – n. a covering (as of straw or sawdust) spread over the ground to protect the roots of plants from heat, cold, or evaporation, prevent soil loss, control weeds, enrich the soil, or keep fruit (as strawberries) clean

日本語訳

この英文には日本語訳があります。日本語訳はナラボー・プレスが作成しています。誤訳などありましたらご連絡ください。

【日本語訳】

A Way to Speed Up Composting Process
コンポスト(堆肥)化の過程を加速する方法

From VOA Learning English, this is the Health & Lifestyle report.
VOA Learning Englishより、Health & Lifestyleのレポートをお届けします。

The key to healthy plants is healthy soil. And the best way to improve soil is by using compost.
健康な植物を育てるには、健康な土が重要です。そして、土壌を改善する最良の方法は、コンポストを使うことです。

Compost is decayed, or broken down, organic matter used as fertilizer. It helps heavy clay soil drain water. And it helps loose sandy soil keep water. Compost gives off nutrients and microbes to feed plants and increase their energy. It also decreases the need for traditional fertilizer.
コンポストとは、肥料として使われる有機物を腐らせたもの、つまり分解したものです。重い粘土質の土壌の水捌けを良くします。また、緩い砂質の土壌が水を保つのを助ける。コンポストは栄養分と微生物を放出して、植物の栄養となり、エネルギーを増加させます。また、従来の肥料の必要性を減らすことができます。

But homemade compost takes time and effort. You must turn it around often to give it oxygen. And you must keep it wet -- but not too wet. Also, compost can take up to a year to make.
しかし、自家製コンポストには時間と手間がかかります。酸素を供給するために、コンポストを頻繁に回転させなければなりません。そして、湿った状態を保たなければならないのですが、湿りすぎてはいけないのです。また、コンポストを作るには1年かかることもあります。

Now there is an easier and faster way to compost.
ですが、今はもっと簡単に、もっと早くコンポストを作る方法があるのです。

Bokashi is a composting method that uses microorganisms to break down organic matter. Made in Japan in the 1980s, bokashi replaces the oxygen-fueled decay process with fermentation. In other words, an enzyme breaks down the organic matter.
ボカシとは、微生物によって有機物を分解するコンポスト法です。1980年代に日本で作られたボカシは、酸素を使った腐敗のプロセスを発酵に置き換えたものです。つまり、酵素が有機物を分解してくれるのです。

With this method, you can have compost ready to use in as little as 10 days. Plus, the process creates a product that has more nutrients than traditional compost.
この方法では、わずか10日ほどで堆肥を作ることができます。さらに、このプロセスでは、従来のコンポストよりも栄養価の高い製品を作ることができるのです。

Traditional composting is usually done outdoors. But Bokashi composting can be done in a small, indoor space.
従来のコンポストは、通常、屋外で行われます。しかし、ボカシコンポストは小さな屋内スペースで行うことができます。

The only equipment needed is a 19-liter container with a spout and tight-fitting top. To start the fermentation process, you need a bag of inoculant or microbes. Bokashi inoculants usually contain wheat bran, wheat germ, or sawdust. To get started, you can buy a kit with supplies or research how to do it yourself.
必要な道具は、注ぎ口と蓋がしっかり閉まる19リットルの容器だけです。発酵を開始するには、植菌剤または微生物の入った袋が必要です。ボカシの植え付け材には通常、小麦ふすま、小麦胚芽、おがくずなどが入っています。まずは、キットを購入するか、自分でやり方を調べてみましょう。

Add kitchen waste, such as vegetables skins and eggshells, to the container in five-centimeter layers. Put a small handful of inoculant over each layer as you go. Put the lid on tightly between additions. You might cover the layers with a plate or plastic wrap before closing the container to reduce oxygen.
容器に野菜の皮や卵の殻などの生ゴミを5センチほど重ねて入れる。その都度、植菌剤を一握りずつかぶせる。このとき、蓋をしっかりする。酸素を減らすために、皿やラップで覆ってから容器を閉めるとよいでしょう。

When the container is full, take the liquid from the spout every couple of days. Put about five milliliters of that “compost tea” into about one liter of water.
容器がいっぱいになったら、2〜3日おきに注ぎ口から液体を取ります。その「コンポスト・ティー」を5ミリリットルほど、1リットルほどの水に入れます。

Then put the highly nutritious liquid on garden or houseplant soil. Be sure to not put it directly on leaves or flowers. And use the liquid within a day or so of collecting it.
そして、栄養価の高いその液体を庭や観葉植物の土の上に置きます。ただし、葉や花に直接つけないように注意してください。そして、液体は集めてから1日ほどで使いましょう。

Meat and dairy food leftovers are not put into traditional compost. It does not get hot enough to kill harmful bacteria and parasites. However, these types of food waste can be added to the bokashi container. The microorganisms in the bokashi container will destroy any germs in the animal products.
肉や乳製品の食べ残しは、従来のコンポストには入れません。有害な細菌や寄生虫を殺すのに十分な温度が得られないからです。しかし、この種の生ゴミはボカシ容器に入れることができます。ボカシ容器の中の微生物が、動物性食品に含まれるあらゆる細菌を破壊してくれます。

Ingredients should be added and the top put back on quickly. You want to avoid too much oxygen getting into the container.
食材を入れたら、すぐに蓋をしてください。容器に酸素が入り過ぎないようにするためです。

The tightly closed container should not give off any smells into the room. But you may notice a sweet-and-sour smell when the lid is opened. This is normal.
密閉された容器は、部屋の中に臭いを発しないようにします。しかし、蓋を開けたときに甘酸っぱいにおいがすることがあります。これは正常な状態です。

A bad smell, however, means that something has gone wrong.
しかし、悪臭がするということは、何かが間違っていることを意味します。

If you smell a rotting-egg odor or if dark-colored mold is seen within the container, try adding more inoculant. If the situation is not better within a couple of days, throw away the material. Clean the container well and start over.
卵の腐ったような臭いがしたり、容器内に黒っぽいカビが見られたら、植菌剤を追加してみましょう。2~3日経っても改善されない場合は、捨ててください。容器はよく洗ってやり直しましょう。

When the fermentation process is complete — in as little as 10 days — the resulting organic matter will still look like the original material. But it will decompose quickly. It can be buried in holes in a new garden bed at least two weeks before planting. Be sure to cover the compost completely with soil.
発酵が完了すると、10日ほどで元の有機物と同じような形になります。しかし、すぐに分解されます。植え付けの2週間前までに、新しい庭のベッドに穴を開けて埋めておくとよいでしょう。このとき、コンポストを完全に土で覆ってください。

You can also add the material to the center of a traditional or worm composting bin or pile. Mix well with the contents and everything will break down more.
また、従来のコンポストやミミズコンポストのビンや山の中心にこの材料を加えることもできます。中身をよく混ぜれば、すべてがより分解されます。

The idea of creating “pre-compost” only to add it to a traditional compost pile might seem strange. However, consider this: adding bokashi-decomposed ingredients will save you many months. It offers you a fast track to finished compost.
「プレコンポスト」を作り、従来のコンポストの山に加えるという発想は奇妙に思えるかもしれません。しかし、考えてみてください。ボカシで分解された材料を加えることで、何ヶ月も節約することができます。コンポスト完成までの時間が短縮されるのです。

If you do not have a traditional compost pile, you can finish your bokashi compost by digging a hole and burying the material in one place in your garden. After two weeks, you can dig up what you need and use it as you would regular compost.
従来のコンポストパイルがない場合、穴を掘って庭の一角に埋めれば、ボカシコンポストを完成させることができます。2週間後、必要なものを掘り起こし、通常のコンポストと同じように使用することができます。

But be careful that the bokashi material is safely away from plants. Take care to avoid direct contact with roots. The fermented product is very acidic and will burn the plants.
ただし、ボカシ材が植物に触れないように注意してください。根に直接触れないように気をつけましょう。発酵したものは非常に酸性が強く、植物を焼いてしまいます。

For the same reason, this fermented compost should not be used as mulch unless it has been additionally composted using traditional methods.
同じ理由で、この発酵したコンポストは、伝統的な方法で追加堆肥化されたものでない限り、万能材として使用するべきではありません。

And that’s the Health & Lifestyle report.
以上、Health & Lifestyleレポートでした。

I’m Anna Matteo. And I’m Dan Friedell.
私はAnna MatteoとDan Friedellです。

Jessica Damiano writes regular gardening columns for The Associated Press. Anna Matteo adapted this story for the VOA Learning English.
Jessica DamianoがAP通信で定期的に園芸コラムを執筆しています。Anna MatteoはVOA Learning Englishのためにこの話を編集しました。

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